Tips til den lille spiseplads

Hvordan indretter du bedst spisepladsen hjemme hos jer, hvis du ikke har særlig meget plads at gøre med? Svaret afhænger af, hvilke behov og rutiner I har derhjemme. Heldigvis er der nogle generelle retningslinjer, som du med fordel kan tage afsæt i.

Vælg et fleksibelt spise-setup

Der er ingen tvivl om, at det er praktisk med et stort spisebord med god plads omkring. Men småt kan også være godt – en hyggelig spisekrog i køkkenet kan fx noget helt andet, end en rummelig spisestue.

Uanset om den snævre spiseplads er det primære eller sekundære sted, I spiser hjemme hos jer, kan du med fordel indrette den fleksibelt, så den kan skaleres alt efter, hvor mange der skal sidde med.

Inden du vælger spisebord og spisestole, kan du med fordel tage højde for, hvordan I bruger spisepladsen til daglig, og når I har gæster: Hvor mange er I til dagens hovedmåltider? Hvor ofte bruger I ellers spisepladsen, og til hvad? Hvor tit har I gæster og hvor mange? Den optimale løsning vil afhænge af dine svar, og med dem i baghånden er det lettere and undgå et fejlkøb

Hvilket spisebord passer bedst til begrænset plads?

Traditionelt set vælger mange et spisebord med tillægsplader, og det har bestemt sine fordele i forhold til at kunne tilpasses mange eller få. Men faktisk kan et rundt spisebord være endnu mere fleksibelt i hverdagen – helt uden at skulle bøvle med plader.

Det er en udbredt myte, at et rundt spisebord kræver god plads, men sådan behøver det ikke være. Visuelt fylder et rundt bord mindre i rummet end et aflangt, og det kan snildt stå ind til væggen eller i et hjørne, hvis I kun sidder to eller tre ved det til daglig.

Når du så får gæster, er det nemt at rykke det runde bord lidt ud i rummet og udnytte alle siddepladserne omkring det. Rigtig mange runde spiseborde kan du også få tillægsplader til.

UDNYT PLADSEN OPTIMALT

Med de rigtige spisestole

Én ting er pladsen omkring spisebordet, noget andet er siddepladserne og ikke mindst, om man sidder godt omkring bordet. Komfortable, smukke og praktiske stole kan gøre tiden, man bruger ved spisebordet, dobbelt så god.

Når pladsen er begrænset, er stabelbare stole bare det mest praktiske – så er det let at gemme dem af vejen, når der ikke er brug for dem. Og du behøver ikke gå på kompromis med æstetikken, bare fordi stolen kan stables. Se for eksempel denne smukt designede, stabelbare spisebordsstol i sort eg, tegnet af arkitekt Jakob Berg.

Hvis du har vægpladsen til det, er en skøn bænk en god løsning, hvor du nemt får plads til en person mere uden at skulle hive en ekstra stol frem i tide og utide. Se for eksempel Elba bænken fra Edge by Hammel.

Du er altid velkommen til at komme ind i den nærmeste HJEMME HOS butik og få en snak med din lokale fagmand. HJEMME HOS lægger vægt på god møbelfaglig service, fra kvalitet i udvalget til rådgivning og ordentlig levering og montering af møblerne hjemme hos dig.