Gode tips til pleje af dine møbler

At investere i pleje til dine møbler kan hurtigt betale sig. Hvis du vil have smukke møbler i årevis hjemme hos dig, så er god møbelpleje et must. Regelmæssig vedligeholdelse og pleje kræver de rigtige produkter, som du finder Hjemme Hos os. 

Møbelpleje til træmøbler

Træ er et levende naturmateriale, og derfor ændrer struktur og farve sig også gennem hele møblets levetid. Men træ er også et holdbart materiale, der kun bliver smukkere med årene – hvis det plejes optimalt, vel at mærke.

Trærens er et rensemiddel til indendørs ubehandlede træmøbler fx til pleje af plankeborde. Trærens er fremstillet af naturlige sæber, der er nem at arbejde med og mætter træet i dybden. Du kan anvende trærens til at fjerne vanskelige vand- og oliebaserede pletter fra ikke-lakerede træoverflader.

Sådan bruger du trærens: Trærens påføres træet med en svamp i et tyndt jævnt lag. Det er vigtigt, at du skurer i årernes retning med et let tryk, så trærensen skummer lidt. Lad det sidde i ca. 5 minutter, hvorefter trærensen skylles af med rigeligt vand. Efter rengøringen bør træet beskyttes med voks, olie, sæbespåner eller lignende. Husk altid at teste produktet på et ikke synligt sted inden brug.

Træolie mætter på samme måde dine træmøblers overflade, og beskytter mod udtørring, men renser ikke. Derimod kan olien anvendes til oliering af ubehandlet træ, hvor der du ønsker et hvidt pigment eller til pleje af i forvejen hvidpigmenteret olieret træ.

Sådan bruger du træolie: Træolie påføres i et jævnt fint lag med en fnugfri klud eller svamp i træets åreretning (tør eventuelt overskydende olie af med en tør klud). Efter ca. 2 timer er træolien berøringstør, og efter 10 timer helt tør. Til den daglige rengøring anbefales aftørring med en klud opvredet i rent vand. Derefter behandles møblet 3-4 gange årligt, eller efter behov.

Mange træsorter ændrer farve i begyndelsen. Det er derfor vigtigt, at alle flader står udækket de første måneder. På den måde kan du undgå skjolder efter vaser, skåle medvidere. Vil du mindske træets forandring, så sørg for at beskytte træet mod sollys og forandringer i luftigheden.

Møbelpleje til tekstil

Tekstil findes på mange møbler hjemme hos os, og det kræver god møbelpleje, når vi bruger dem hver dag. F.eks. kan det være en god idé at give din sofa imprægnering eller pleje og vedligeholde dine spisestole. Rens af sofa kan også være en god idé, hvis du er kommet til at spilde på dine stofpolstrede møbler.

Tekstil imprægnering er den rette møbelpleje, når du vil være på forkant med snavs og pletter, som trænger ned i stoffet. Produktet beskytter nemt og effektivt møbler med stofbetræk og andre tekstiler. Tekstil imprægnering er en form for usynlig beskyttelse, der ikke ændrer på stoffets naturlige egenskaber, udseende eller holdbarhed.

Sådan bruger du tekstil imprægnering: Det er vigtigt, at du anvender produktet på nye eller nyrensede tekstiler. Dåsen holdes lodret, mens du sprayer et jævnt lag på stoffet, som skal blive vådt. Spray med en afstand på ca. 25 cm, og tør straks evt. spild op. Tørretiden er ca. 90 minutter ved minimum 20 grader. Hvis tekstilet får hvide ”skygger”, børstes disse let af med en opvredet klud.

Skumrens hjælper dig af med pletter fra kaffe, rødvin, sodavand, syltetøj eller lignende på tekstil. Skumrens er specialudviklet til at rengøre og rense alle former for tekstiler, og kan også bruges på tæpper.  

Sådan bruger du skumrens: Spray produktet direkte på pletten og massér skummet ind i tekstilet med rene fingre eller anvend en blød fnugfri klud eller en blød svamp. Herefter lader du produktet sidde i ca. 2 minutter, og tørrer produktet af med en blød opvredet klud i rent vand. Er det en vanskelig plet, lader du produktet sidde i 6-8 minutter inden aftørring.

Tekstil på møbler kan ofte ikke vaskes, og derfor er det altid en god idé at have de rigtige produkter i hjemmet, hvis uheldet skulle ske.

Møbelpleje til lædermøbler

Læder er et naturprodukt, og ligesom træ kan læder ændre farve med tiden. Fordelen ved at bruge god læderpleje, lavet specielt til lædermøbler, er at du er sikker på, at du ikke skader læderet yderligere. Du kan på den måde holde læderet på fx din sofa ren og mættet, så du undgår sprækker, pletter og skader. Læder reagerer på næsten alt, du påfører, og derfor kan det være et sårbart materiale, når det kommer til pleje og rens.

Læderplejesæt hjælper med at bevare læderets naturlige egenskaber og udseende. Samtidig får du alt, hvad du skal bruge til vedligeholdelse af anilin, semianilin og dækfarvet læder. Ved regelmæssig pleje med læderrens og lædercreme reduceres risikoen for udtørring, ridser og farvetab.

Sådan bruger du et læderplejesæt: Læderrens anvendes på en svamp med masserende cirkelbevægelser. Det er vigtigt, at læderet bliver jævnt vådt, da skjolder kan forekomme. Rens derfor aldrig en lille del af læderet, men hele hynden på spisestolen eller sofaen. Efter ca. 2 timer kan behandlingen gentages. Lædercreme indeholder midler, der gør det nemmere at bevare læderets naturlige udseende. Påfør et tyndt, jævnt lag med svampen i masserende cirkelbevægelser. Det anbefales, at du gentager behandlingen mindst 4-6 gange om året.

Læder kræver ofte ikke så meget vedligeholdelse, men kan heller ikke klare sig uden. Hvis vi bruger vores møbler ofte, bliver de udsat for slid, tilsmudsning og udtørring, som kræver god møbelpleje.

Hjemme Hos os ved vi, at god møbelpleje betaler sig, hvis du vil have smukke og holdbare møbler i årevis. Derfor har vi et stort udvalg af kvalitetsprodukter fra Gaurdian, som specialudvikler pleje til møbler.