Hvilke spisebordsstole skal du vælge hjem til dig?

Der er mange krav til stolene omkring spisebordet – de skal være lækre at se på, gode at sidde i, kunne holde til lidt af hvert og passe til stilen i resten af dit hjem. Læs med her, hvad du med fordel kan tage med i overvejelserne, når du skal vælge spisebordsstole.

Hvilke spisebordsstole skal du vælge?

Du står og skal have nye spisestuestole. Måske er du faldet for en bestemt type stol, eller måske er du helt på bar bund i forhold til, hvilken type spisestol, du skal vælge. I begge tilfælde er det en god idé at kigge på helheden i din spisestue, inden du bestemmer dig – stolene skal jo gerne spille smukt sammen med spisebordet og fuldende stilen i spisestuen.

Hvilket design, du skal vælge, afhænger meget af, hvordan du ellers har indrettet dig. Skal dine nye spisebordsstole passe til et råt plankebord, kan du med fordel gå efter et enkelt og kontrastfyldt design, som for eksempel denne skulpturelle stol i sæbebehandlet eg.

Også størrelsen på din spisestue har noget at sige i forhold til designet på dine spisebordsstole. En enkel indretning med god plads eller højt til loftet kan bære en mere ’sprælsk’ spisebordsstol, som fx denne klassiske Mette stol i rødlakeret bøg med naturflet. Her bliver det klassiske et nyt og spændende udtryk.

Spisestuestole med armlæn tager meget plads, og fungerer bedst til større spisestuer og et stort spisebord. Hvorimod stole uden armlæn er perfekte til den mindre spisestue – eller til en spisekrog i forbindelse med køkkenet.

Vælg materiale efter behov

Skal dine nye spisebordsstole have sæder i stof, læder, kunstlæder – eller skal du vælge en model i ren formstøbt plast, hvor du kan skifte hynderne ud? Der er så mange muligheder for at finde en stol, der sidder lige i skabet i forhold til indretningen og familiens behov.

Uanset hvad du vælger, så husk at tænke behov med ind: Hvem skal sidde på stolene, hvor tit og hvor længe ad gangen?

Spisebordsstole med stofbetræk giver fx en behagelig siddekomfort og et varmt, indbydende udtryk i spisestuen – men er måske knap så praktiske til småbørnsfamilien. Her er sæder med kunstlæder eller vaskbare hynder langt lettere at holde rene.

Du kan også lege med udtrykket ved at kombinere materialer.

Kvalitet betaler sig altid

Det siger lidt sig selv. Spisebordsstole skal ikke kun være komfortable, de skal også være i en kvalitet, der kan holde til livet. Gå derfor efter kvalitetsmaterialer og godt håndværk, når du vælger spisestuestole. Et tidløst, dansk design forlænger også den æstetiske levetid på dine stole.

Rigtig mange af vores møbler er fra gode, danske møbelfabrikker. Det betyder solidt håndværk med garanti for kvaliteten. Som fx de lækre, håndsnedkererede stole fra Findahl by Hammel eller de enkle og elegante stole fra Skovby.

Hjemme Hos os tilbyder vi kun kvalitet, vi kan stå inde for, både hvad angår materialer og de forhold, møblerne er produceret under. Det er det, vi kalder møbler med omtanke. Smukt designede stole, du bliver ved med at sidde godt i år efter år og med god samvittighed.

Kvalitet og omtanke betyder for os også den måde, vi kan vejlede og inspirere dig på ude i butikkerne. Du er altid velkommen i din lokale Hjemme Hos, hvor du kan prøvesidde udvalget af flotte spisebordsstole og få svar på dine spørgsmål.