Vælg den rigtige seng

Sover du godt i din seng hver nat? Hvis ikke, så kan det være på tide at vælge en ny. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i sengemarkedet. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du vælger den rigtige seng. Mennesker er forskellige, og din seng skal passe til lige netop din krops behov. God søvn er afgørende for livskvaliteten, og god søvn starter med den rigtige seng – til dig.

Sådan vælger du den rigtige seng

Livskvalitet begynder med ordentlig søvn. Og ordentlig søvn begynder med en seng, der passer perfekt til dine individuelle behov. Men hvordan ved du, hvilken seng du skal vælge, når den gamle skal skiftes ud? Hvis du ligger og vender og drejer dig om natten uden at kunne finde ro, eller du ofte vågner med smerter i ryg, skuldre eller hofter, så er det højst sandsynligt din seng, der ikke passer til din krop.

Men det kan være lidt af en jungle at vælge mellem de forskellige sengetyper, madrashårdheder og topmadrasser, der er på markedet. Derfor har vi lavet en guide, der gør det nemmere for dig at vælge din nye seng. Vi bruger trods alt cirka en tredjedel af vores liv på at sove, så en god kvalitetsseng er en rigtig god investering i livskvalitet på sigt.

Madrassen er meget vigtig

Din madras skal først og fremmest aflaste din krop mest muligt. Den perfekte madras holder din rygsøjle lige, både når du ligger på siden og på ryggen. Derfor må madrassen hverken være for hård eller for blød. Dine kurver skal kunne synke ned i madrassen, men samtidig skal din lænd og talje være understøttet.

Generelt kan man sige, at jo bredere skuldre eller hofter, du har, jo blødere og mere zoneopdelt skal madrassen være. Har du omvendt ikke de store kurver, så er det en fastere madras, der passer bedst. Når du vælger madras, skal du derfor prøve dig grundigt frem. Sørg for at ligge på mange forskellige madrasser – gerne så længe ad gangen som muligt – før du træffer et valg.

Kroppe er forskellige, og en seng, der passer til din partner, passer ikke nødvendigvis til dig. Er det en dobbeltseng, I er ude efter, så er det derfor en rigtig god idé at vælge to enkeltmadrasser fremfor én stor. Så slipper I også for, at hele sengen gynger, når den ene vender sig. De fleste madrasser mister deres fasthed med tiden og bliver for bløde til at støtte rygsøjlen optimalt. Hvis det er tilfældet med din nuværende madras, så er det nu, du skal skifte den ud.

Hvilken sengetype passer til dig?

Først og fremmest skal du tage stilling til hvilken type seng, du gerne vil have i soveværelset. Skal det være en boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng? Her er det en blanding af dine personlige præferencer og eventuelle fysiske skavanker, der peger dig i den rigtige retning. Foretrækker du for eksempel en sengehøjde, hvor det er let at komme ned og op, så er en kontinentalseng lige noget for dig. Sover du derimod bedst med brystet let hævet, så er det en elevationsseng, du skal vælge.

Uanset hvilken type seng, du vælger, så har vi HJEMME HOS os et nøje udvalgt sortiment af kvalitetssenge og tilbehør, som du kan kombinere, så det passer perfekt til lige netop dig. Herunder kan du læse mere om de 3 typer af senge, du kan vælge imellem: boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge.

Boxmadras

Boxmadrassen er en klassiker i soveværelset. Helt enkelt fortalt er en boxmadras en springmadras, der er monteret på en fast ramme med ben eller meder. Med en boxmadras får du en klassisk og stilren seng med rigtig god komfort. Det er sengen for dig, der ønsker en enkel seng, og som ikke har behov for elevation eller en højere sengehøjde.

Du bestemmer selv, hvor luksuriøs din boxmadras skal være: lige fra en basic, prisvenlig udgave til den mere eksklusive boxelevationsseng. Tilbehøret er også afgørende for komforten og stilen. Hvilken type topmadras, du vælger, og om du vil have sengeben eller meder på din boxmadras, er alt sammen med til at gøre boxmadrassen helt rigtig for dig.
Se vores udvalg af boxmadrasser her. 

Kontinentalseng

Hvor boxmadrassen i sin natur er begrænset til én madras, giver en kontinentalseng dig højere komfort, da den kombinerer flere lag madrasser: en boksmadras nederst, en skummadras i midten og en topmadras øverst. Tilsammen skaber madrasserne en lækker og luksuriøs seng, som du får maksimal liggekomfort i. Vælger du en kontinentalseng, har du med andre ord de optimale muligheder for at skræddersy en seng, der støtter din krop helt perfekt om natten. Kontinentalmodellen er med sine tre lag madrasser samtidig en højere seng end andre typer senge, så det kræver mindre energi at komme op og ned i sengen.
Se vores udvalg af kontinentalsenge

Sov med god plads omkring jer - uanset om man er single, par eller børnefamilie skal sengen tilgodese de behov vi har for at bevæge os frit, mens vi sover. Med vores XL-kontinentalseng får du mere plads til at bevæge dig, samtidig med at der er plads et barn eller to. Kontinentalsengen måler 210 x 210 cm og giver rig mulighed for at flere kan sove sammen. Str. XL føres i OPUS Home og OPUS Elite serierne.

Elevationsseng

Elsker du at læse eller se TV i sengen, så er en elevationsseng lige noget for dig. Her får du en seng, du kan indstille præcis, som du ønsker – med et klik på fjernbetjeningen. Med en elevationsseng kan du hæve og sænke madrassen i forskellige niveauer, så du slipper for akavede stakke af puder i ryggen og dårlig siddekomfort.

Elevationssengen har yderligere den fordel, at den reducerer risikoen for at snorke, når hovedgærdet er let hævet. Udover at være en skøn seng at sove i fungerer elevationssengen også som en afslappende liggestol, der giver lidt ekstra luksus i hverdagen.
Se vores udvalg af elevationssenge

Topmadrassen

Topmadrassen er prikken over i’et, når det kommer til søvnkomfort. En velvalgt topmadras af høj kvalitet kan løfte din nattesøvn til helt nye højder. Bliver du varm og sveder om natten, så er det vigtigt at vælge en topmadras, der leder varmen væk fra kroppen og holder dig kølig.

OPUS Basic senge kan du vælge med topmadras med 40 mm latex eller 40 mm temperaturregulerende, visco-elastisk skum. 

OPUS Simple senge og OPUS Comfort kommer som standard med en topmadras med 40 mm latax.

OPUS Home og Elite fås valgfrit med en kerne af  50 mm zoneinddelt latex, 50 mm temperaturregulerende, visco-elastisk skum eller 65 mm Ergo+ TM ”æggebakkeskum”. Ergo+ er et lækket materiale, som er ventilerende og giver en masserende virkning på kroppen.

Som et ekstra plus er Home og Elite topmadrasser som standard med Sensity antibakterielt strik og med 3D ventilerende tekstil på siderne.

Cool top 

Er du den varme type, når du sover? Eller er I flere om at skulle blive enige om temperaturen i soveværelset, så du må gå på kompromis med din optimale søvntemperatur? Så fat mod og lad Opus Cool overbevise dig om, at der findes en løsning. For temperaturen har stor indflydelse på kvaliteten af vores søvn – og den skal vi da ikke gå på kompromis med.

Opus Cool er en temperaturregulerende topmadras, der hjælper dig til at holde en optimal temperatur igennem hele natten. Topmadrassen, fås i tre varianter - en 50 mm zone indelt latex, en 50 mm viscoskerne eller en 65 mm ergo+, som alle det temperaturregulerende betræk i strik til fælles. Opus Cool giver dig god kvalitet, høj komfort og ikke mindst en god nattesøvn – uden at gå på kompromis.. 

Uanset hvilken type topmadras du vælger, så er betrækket altid aftageligt og vaskbart v. 60 gr.

OPUS Basic, Simple, Home, Comfort eller Elite?

Vores mål er at tilbyde dig markedets bedste senge! Derfor forhandler vi bl.a. OPUS senge, som er skabt eksklusivt til HJEMME HOS. Sengene er danskproducerede efter de bedste håndværkstraditioner, og du kan ikke få OPUS hos andre forhandlere. Du er med andre ord garanteret en seng, du bliver glad for, og som holder i mange år.

Du kan vælge imellem 5 forskellige serier af OPUS senge: Basic, Simple, Home, Comfort og Elite. Den grundlæggende kvalitet er helt i top på alle fem typer, men på OPUS Simple, Home, Comfort og Elite er der kælet lidt mere for fjedre og skumpolstring end på Basic. Simple, Home, Comfort og Elite-madrasser fås i 3 hårdheder og har hele 7 komfortzoner, der understøtter din krop og sikrer en optimal liggestilling hele natten. Og med Elite er en Ergo+TM topmadras inkluderet, så du får den ypperste liggekomfort og søvnkvalitet.

OPUS sengene fås i 5 lækre farver: sand, antracit, blå, grå og grøn. OPUS Basic sengene fås i sort og grå.

Jensen – prisbelønnet, norsk liggekomfort

Den norske sengeproducent Jensen har dedikeret sig til at skabe de perfekte betingelser for søvn. Med sin innovative tilgang til produktudvikling har Jensen været pioner i sengeindustrien i mere end 70 år. Selv siger de om deres senge: It’s not just a bed. It’s a Jensen. Og de har noget at have det i! 

HJEMME HOS har været på kursus på Jensens fabrik i Norge, hvor vi prøvede på egen krop, hvad det vil sige at sove i en Jensen-seng – og hvorfor den ikke bare er en hvilken som helst seng. Du kan derfor få kyndig hjælp og vejledning i din lokale HJEMME HOS butik, hvis du gerne vil undersøge mulighederne for at opgradere din søvnkvalitet.

Alle Jensens senge og madrasser designes og produceres i Norge under retfærdige forhold og med materialer, der ikke er skadelige for mennesker eller natur.