4 tips til at skabe det perfekte hjemmekontor

Vi tilbringer mere tid på hjemmekontoret end nogensinde før. Flere danskere har opdaget fordelen ved hjemmearbejde, der ofte giver mere tid i en travl hverdag. Derfor er det vigtigt med en god hjemmearbejdsplads, hvor der både er plads til ro og fordybelse. Vi har samlet 4 tips til, hvordan du nemt skaber det perfekte hjemmekontor, som også er funktionelt. 

Skrivebordet til hjemmekontoret

Et hjemmekontor kræver naturligvis et skrivebord, hvor der både er plads til arbejdscomputeren og dine arbejdsredskaber. Det er derfor en god idé at afgøre, hvor stort dit skrivebord skal være og hvilket materiale, der passer bedst til resten af indretningen i dit hjem.

Uanset om du vælger et stort eller lille skrivebord, kan det være en fordel at vælge et skrivebord med skuffer eller hylder, så du nemt kan gemme computeren væk, når arbejdsdagen er forbi. Som fx det smukke skrivebord i træ fra Skovby. Skrivebordet er oplagt til hjemmekontoret, med en skuffe og 2 USB-porte til opladning. Hvis pladsen er trang i dit hjem, kan York skrivebordet fra House of Sander være en oplagt løsning. Her får du et vægophængt skrivebord, som hurtigt kan laves til den perfekte hjemmearbejdsplads.

Dit skrivebord skal opfylde dine behov, både funktionelt og visuelt, så dit hjemmekontor bliver et rart sted at være. Derfor kan det give god mening at placere skrivebordet foran et vindue. På den måde får du lige meget lys fra skærmen og vinduet – og du kan nemmere aflaste dine øjne ved regelmæssigt at kigge ud ad vinduet.

Komfort er vigtigt

Når du arbejder hjemmefra, bruger du ofte mange timer ved skrivebordet. Derfor er det også vigtigt, at du tænker på komforten. Det er især vigtigt at sidde godt og at finde en stol, der passer i højden til skrivebordet, så du ikke skader din ryg. Faktisk kan du sagtens sidde godt, uden at det skal være på en klodset og pladskrævende kontorstol.

Den populære Mette stol er et godt bud på en god og elegant kontorstol til hjemmekontoret. Stolen er indbegrebet af klassisk dansk design, tegnet af arkitekt Carsten Buhl. Ryg og sæde er monteret med sort Sydney læder, hvilket er med til at hæve designet og give ekstra god komfort. Netop ryglænet og et blødt sæde er vigtigt, når du vælger stol til din arbejdsplads.

Gode opbevaringsløsninger

Opbevaring er alfa og omega, når du skal indrette det perfekte hjemmekontor. Et hjemmekontor skal helst være ryddeligt og ikke fyldt med forstyrrende rod, så du kan holde fokus på dit arbejde. Her kan en bogreol til ophæng være med til at holde styr på alle bøger, papirer og mapper. Fx Mistral reolen med åbne rum til alle bøger – mix med forskellige personlige genstande for at skabe en hyggelig atmosfære.

Det kan også være, at hjemmekontoret skal have andre funktioner, når du ikke sidder ved skrivebordet og arbejder. Her kan det være en god idé at vælge en opbevaringsløsning med låger, så du let og elegant kan gemme arbejdet væk. Gem fx arbejdet væk i det smarte og minimalistiske EDGE skab fra Hammel med grebsfri låger.   

Funktionelt hjemmekontor

Det er ikke altid, at man har mulighed for at bruge et helt rum til hjemmekontor. Ofte skal rummet også kunne bruges efter arbejde fx til overnattende gæster. En daybed passer både til hjemmekontorets små pauser og som seng til overnattende gæster. Fx den flotte Sigmund sovesofa fra Innovation Living med to funktioner. En enkelt og funktionel daybed i nordisk stil, der hurtigt kan forvandles til en seng på hele 160x200 cm. Det giver stor fleksibilitet og mange muligheder, når hjemmekontoret også skal fungere som gæsteværelse.

Det kan også være en god idé med et læsehjørne på hjemmekontoret, når opgaverne kræver ekstra fordybelse. Ved at placere en komfortabel lænestol, får du også afveksling i dine arbejdsstillinger i løbet af dagen. En smuk lænestol kan samtidig også være med til at pynte i indretningen af hjemmekontoret. Den smukke MeTube Loungestol fra Hammel passer perfekt til hjemmekontoret – og med ryg- og siddepude får du den optimale siddekomfort.