Nordisk elegance

Skandinavisk interiør er synonym med enkelhed i både former og farver: lyse nuancer, afdæmpede jordfarver og et glimt af varme og glød, der gør indretningen indbydende – perfekt til det multifunktionelle hjem, der også skal fungere som hjemmekontor, klasseværelse eller træningscenter.

Det skandinaviske look

Hvad er nyt?

Med afsæt i naturen har det nordiske look haft et karakteristisk fokus på lys og lethed. Et konstant, men også foranderligt, look, for i det kolde nord er tilpasning og udvikling en forudsætning for vores tilværelse.

For mange er arbejde, skole og træning rykket hjem, og vores bolig er i højere grad end nogensinde blevet centrum for vores liv, vores personlige udvikling og identitet. Hvor skandinavisk interiør i mange år var hvidt-i-hvidt, er udtrykket nu mere blødt og varmt i takt med, at vi er tvunget til at bruge mere tid derhjemme.

Varme toner af beige og sandfarvet er det nye hvid, der sættes sammen med lyse nuancer af brun, terrakotta, gul, grøn og grå.

Sort varieres nu også med brune og blå farvetoner, der spiller smukt sammen med palettens lækre jordfarver. Vi har med andre ord brug for at udtrykke vores personlighed med mere end monokromatiske farvetemaer.

Sanselighed og holdbart håndværk

Tendensen er klar: Vi vil have stoffer, der føles og ser forskellige ud – fra silkeblød velour til groftvævet struktur. Og hvis sofaen skal være helt lys, så skal stoffet gerne have lidt naturligt spil.

Nordiske træsorter og solidt håndværk er også i høj kurs – fra lys eller røget eg til smuk finér og sildebensmønster, som i fx dette PARQUETTE spisebord.

Vi rykker længere og længere væk fra brug og smid væk-kulturen. Mange vælger i stedet håndlavede, danske møbler i langtidsholdbar kvalitet, fx stole fra Findahl by Hammel.

Perfekte rammer om det multifunktionelle liv

Den nordiske farvepalette er som skabt til de mange ny krav til indretningen, der skal kunne favne alt fra det mest afslappede til det mest koncentrerede. De lyse, bløde, naturlige farver støtter op om både hvile og aktivitet uden at forstyrre eller overstimulere vores sansesystem.

Af samme grund er det enkle formsprog populært som aldrig før. Gennemtænkt, behageligt design, klare linjer og lette kompositioner. Former der skaber kontrast og kompletterer hinanden. Fx et slankt sofabord i sort stål til en blød, varm sofa. Eller flettede stolesæder til et rundt nanolaminat spisebord – mulighederne er uendelige.

Ønsker du vejledning eller tips til den nordiske stil, så står vi altid klar til at hjælpe. Spørg os i din lokale HJEMME HOS, eller find mere inspiration i vores mange indretningsguides.