Forandring fryder – så lidt skal der til for at få en ’ny’ stue

Føles stuen lidt for velkendt og kedelig? Hvis du trænger til forandring uden at skulle til at renovere, købe en ny sofa eller nye møbler til hele rummet, så læs med her. Din stue kan komme til at føles overraskende ny og indbydende med relativt få greb. Her i artiklen har vi samlet en række tips du kan bruge til at give din stue en makeover.

Et helt nyt udtryk i stuen med få greb

Behovet for forandring kommer ofte, når man har gået og kigget på den samme indretning og de samme møbler længe nok. Især møblerne i stuen, som er et af de rum, vi opholder os mest i. Det er her, vi slapper af og lader op, og det er også her, vi hygger med familien eller gæster. Stuen skal derfor helst udtrykke jeres personlighed, så det føles ’rigtigt’ at opholde sig i rummet. Og du skal helst glæde dig til at vise stuen frem, når I har gæster.

Hvis det ikke er tilfældet lige nu, fordi du for eksempel er træt af sofaen eller synes rummet mangler karakter, så behøver du ikke nødvendigvis skifte sofaen ud eller gå i gang med en omfattende renovering. Nogle gange kan du give helt nyt liv til et møbel ved at tilføje eller skifte møblerne omkring det ud. For eksempel sofabordet, som kan være en lidt mere spiselig investering end en ny sofa.

Sofaborde fås i alverdens udformninger og materialer. Fra de klassiske, aflange og kvadratiske, til de bløde, organiske, runde former. I glas, stål, sten eller træ – enkeltvis eller i sæt. Har du kigget på det samme sofabord i årevis, kommer du rigtig langt i ’projekt ny stue’ ved at skifte det ud med et nyt.

Andre gange kan du opnå et helt nyt look eller stil ved at rykke om på de møbler, du allerede har, og tilføje accessories i nye farver og mønstre. Det kommer vi tilbage til senere.

Pep siddegruppen op med en ny lænestol eller en puf

Hyggen er som oftest stor, når vi samles omkring sofabordet med benene oppe. Sofaen, lænestolene og sofabordet er hjemmets hyggecentral, og en komfortabel siddegruppe i stuen er afgørende for, hvor indbydende rummet virker.

Heldigvis er det let at skabe forandring, hvis du synes siddegruppen i din stue ikke fungerer. Prøv for eksempel at tilføje en lækker lænestol, der enten passer til dine møbler eller som skaber kontrast til dem. En lænestol kan være et nærmest skulpturelt element – udover at du får en ekstra, yderst behagelig siddeplads. Skal det være ekstra behageligt, så vælg en matchende fodskammel til din nye lænestol.

Du kan også lade det være lænestolens farve eller materiale, der giver nyt liv, som for eksempel denne mørkegrønne Havanna lænestol.

Mangler du ofte en ekstra siddeplads i stuen, kan du slå 2 fluer med ét smæk med en puf. Udover at du med en puf får plads til en person mere, får du et visuelt element ind i stuen, der kan skabe forandring.

Skab forandring med tilbehøret og de små detaljer

Det er ikke altid nødvendigt at købe nye møbler for at forandre din stue.  Som tidligere nævnt kan du komme langt ved at flytte rundt på dine nuværende møbler og tilføje nye detaljer og accessories. Mal en enkelt væg og køb puder i matchende farver og mønstre. Eller fyld et hjørne i stuen med store, frodige planter og lav en grøn opstilling.

Hjørneborde er perfekte til at skabe grønne oaser i stuen. Sæt dem sammen i flere niveauer, og brug et spejl bag planterne til at skabe en endnu grønnere effekt. 

Et velplaceret gulvtæppe kan også gøre en kæmpe forskel for både komforten og looket i stuen. Det kan gøre akustikken i rummet mere behagelig – og så er det dejlig blødt for fødderne.

Kom gerne ned i din lokale Hjemme Hos, hvis du vil have flere gode tips til, hvordan du med få greb kan gøre din stue mere indbydende og ny. Vi står klar til at hjælpe.