Det lille ekstra, der gør soveværelset luksuriøst

Det er ikke kun eksklusive kontinentalsenge eller elevationsenge, der gør soveværelset luksuriøst. Det er summen af dine soveværelsesmøbler, og hvordan de i samspil skaber et harmonisk og fredfyldt rum, der kan blive til din egen personlige oase i en travl hverdag. Indret dit soveværelse med lækre lænestole, bløde sengegavle og stilfulde kommoder – du bruger trods alt omkring en tredjedel af dit liv der, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det?  

Skab et helt særligt rum med

Skønne soveværelsesmøbler

Soveværelset er først og fremmest til at få en god nats søvn i – og god søvn skal man ikke undervurdere. Så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af dit soveværelse og vælge møbler, der indbyder mest muligt til ro, hvile og hygge?

Måske bruger du også soveværelset til at trække dig tilbage i, når du har brug for et fredfyldt helle efter en lang dag omgivet af mennesker på jobbet, i byrummet eller bare derhjemme, hvis familien larmer lige rigeligt.

Uanset om du lægger dig ind i sengen for at sove eller for se et afsnit af din yndlingsserie skal du helst – allerede fra du går ind i rummet – føle dig afslappet og omfavnet af en atmosfære, der emmer af drømmeland i bløde dyner.

Med andre ord skal du tænke smukke og praktiske møbler i afdæmpede farver, der skaber en stemning af harmoni, når du skal indrette dit soveværelse. Flotte kommoder, sengeborde, en puf med opbevaringsrum og andre opbevaringsmøbler er i den sammenhæng geniale til at holde orden og bevare den rolige stemning.

hygge og et strejf af luksus

Indret soveværelset med en lænestol

Umiddelbart tænker man nok ikke, at lænestole er soveværelsesmøbler. Men hvorfor egentlig ikke skabe en gennemført hyggekrog i soveværelset? Din egen uforstyrrede lænestol, hvor du kan sidde med fødderne oppe på fodskamlen. Dampende te eller kaffe i kruset. Et sted, hvor tankerne kan vandre og falde til ro, mens du læser en god bog eller bare kigger ud på regnen.

Sæt lænestolen i hjørnet sammen med en lille kommode som bord og nogle grønne gulvplanter. Du kan også placere en lænestol – eller to, hvis du har et stort soveværelse – foran vinduet i soveværelset, hvis du er så heldig at have en dejlig udsigt.  

Så er det bare at finde den lænestol, der passer bedst ind i dit soveværelse, og som du sidder godt i. Husk fodskamlen, så du kan slappe heeeelt af.

Stilfuld komfort med bløde sengegavle og flotte skænke

Hvad lænestole gør for hyggen, gør sengegavle for det samlede indtryk af soveværelset som et stilfuldt og luksuriøst rum. Det er relativt lidt, der skal til for at løfte udtrykket i dit soveværelse, og her er sengegavlen et af de mest effektfulde møbler. Det er kombinationen af den åbenlyse komfort ved den høje, polstrede væg og det eksklusive look, det giver til sengen.  

Sengegavle fås i mange forskellige designs, så du er sikker på at kunne få fat i en sengegavl, der matcher dine soveværelsesmøbler og din stil i soveværelset. Du kan endda få sengegavle med indbyggede sengeborde. Vælger du en sengegavl uden integrerede sengeborde, kan du med fordel tænke i stilfulde natborde med ekstra opbevaringsplads, som f.eks. den svævende væghængte løsning.

Et ryddeligt soveværelse fremmer god søvn, og her er møbler som kommoder geniale som ekstra opbevaring i soveværelset. Det er nemt at indrette med kommoder, og du kan opnå mange forskellige udtryk i soveværelset alt afhængig af hvilken type af kommoder, du vælger. Du kan vælge mellem høje eller lave kommoder. Du kan også få brede eller smalle skænke.

Få skræddersyet søvn med luksuriøse kontinentalsenge og elevationssenge

Intet lækkert soveværelse – uden en lækker seng! Sengen er klart det vigtigste soveværelsesmøbel, og her skal du vælge en model, der passer til lige netop din krop og dine søvnvaner. Når målet er den bedst mulige søvn er der to typer af senge, der er værd at kigge nærmere på: kontinentalsenge og elevationssenge.

Med kontinentalsenge kan du vælge den madrasopbygning, der får din krop til at føle sig nærmest svævende på madrassen hele natten lang. Derudover har kontinentalsenge den fordel, at de oftest er lidt højere end almindelige senge, hvilket gør det nemmere at komme på ad sengen – selvom du nok ikke har lyst.

Elevationssenge løfter niveauet endnu højere. Bogstavelig talt. Med elevationssenge bestemmer du nemlig selv, hvordan du vil ligge: med hævet overkrop, let bøjede ben eller en kombination af begge. Har du først ligget i en elevationsseng, er det svært at gå tilbage.

Vil du gerne vide mere om elevationssenge eller kontinentalsenge, så har vi tidligere skrevet en guide til at vælge den rigtige seng.