Modulsofaer – få det som du vil med en byg-selv sofa

Er din sofa blevet træt og gammel, eller er I blevet flere i familien, så skal du tage at overveje en modulsofa. Fordelene ved modulsofaer er mange, og du får ikke et mere fleksibelt og alsidigt møbel. Uanset din personlige stil derhjemme, kan du bygge en sofa, der passer perfekt ind i dit hjem. Sammensæt modulerne som du vil – chaiselong-, hjørne-, ryg- eller puf-moduler – og få en sofa, alle i familien vil elske. Men hvordan bygger du den perfekte sofa? Læs med her om, hvad du skal overveje inden du går i gang.

Fuld fleksibilitet med modulsofaer

Der er intet så alsidigt som modulsofaer: justerbare i form, funktion og design, så du får en sofa, der passer perfekt ind hjemme hos dig. Tidens trends – og måske også din personlige smag – skifter over tid, men med en modulsofa er det let at være kreativ og tilpasse din sofa til din stil. Fordelene ved modulsofaer er til at tage og føle på. Modulopbygningen gør det legende let at tilpasse størrelsen og udformningen af sofaen til dine og familiens behov.

Med modulsofaer kan du vende og kombinere modulerne, som du har lyst og bygge en hjørnesofa, en U-sofa eller en sofa med vinkler til begge sider. Du bestemmer også selv, om din sofa skal være med eller uden chaiselong, og om chaiselongen skal være ekstra bred, så I kan ligge to personer uden at slås om benpladsen. Og bliver I flere i familien, kan I udvide modulsofaen med et modul eller to mere.

Nogle mennesker elsker at sidde på armlænet af sofaen, mens andre fortrækker en åben sofa-ende, der minder mere om en daybed. Også her kan du tilpasse din modulsofa ved at vælge moduler med ekstra brede armlæn – eller slet ingen. En nakkestøtte kan være med til at hæve komforten adskillige niveauer. Nogle modulsofaer har indbygget nakkestøtter, mens andre sofaer har separate nakkestøtter, som kan tilvælges og flyttes rundt efter behov.

Hvilken modulsofa passer bedst hjemme hos dig?

Når du skal designe din egen perfekte modulsofa, er det en god idé at tænke lidt over, hvilke behov du har i hverdagen. Hvor mange er I i husstanden, som skal kunne slænge sig komfortabelt i sofaen? Og hvad bruger I sofaen til?

Er I mange i familien er en hjørnesofa en god opbygning, hvor I har god plads og alle kan se hinanden og snakke sammen.

Hvis I omvendt kun har dig og din bedre halvdel at tage hensyn til, så er en modulsofa med bred chaiselong en rigtig god løsning – især hvis I elsker at hygge med seriemaraton eller tage en søndagslur sammen. 

Noget andet at tage i betragtning er din stues størrelse og udformning. Har du en stor og rummelig stue, en lang, smal stue – eller noget helt tredje? Uanset hvor stor eller lille din stue er, kan du bygge en modulsofa, der passer perfekt ind.

Generelt kan man sige, at jo større din stue er, jo større sofa kan du slippe afsted med, uden det ser presset ud. I store rum har du fuld frihed til at bygge en sofa udover det sædvanlige – for eksempel i S-facon eller med flere forgreninger på begge sider af sofaen.

I mindre eller smalle stuer får du også stor gavn af modulsofaens fleksibilitet. Udover at du kan sammensætte modulerne efter stuens størrelse, kan du få moduler med opbevaring i chaiselongen. Og hvem kan ikke bruge mere opbevaringsplads, når kvadratmeterne er begrænsede?

Byg selv din modulsofa

Stof eller læder? Lys eller mørk? Pangfarvet eller afdæmpet? Træben eller stålben – eller en kombi? Der er utallige muligheder for at tilpasse din modulsofa til lige netop din individuelle stil. Nogle har brug for en praktisk sofa, der ikke går af mode i mange år. Andre elsker at skifte stilen ud jævnligt og fortrækker en mere dristig model. Under alle omstændigheder inviterer modulsofaer kreativiteten ind, når du skal designe din nye sofa.

Hvis du har brug for en sparringspartner på projekt byg-selv-sofa, så er du altid velkommen til at komme ned i butikken hos din lokale Hjemme Hos. Du kan måle din stue op på forhånd og vise os et billede af stuen, så står vi klar til at guide dig bedst muligt igennem dine mange muligheder.

God fornøjelse med din nye sofa!