Skænke og vitriner – stilfuld opbevaring

Kæmper du også med at have plads nok til porcelæn, duge, lysestager osv. i spisestuen? Eller er du træt af at kigge på for mange ting, der ligger fremme i stuen? Så er en skænk eller vitrine et must! Heldigvis findes de i alle mulige variationer i forhold til design, funktion og materiale. Find én, der passer ind hjemme hos dig her.

Stilfuld og praktisk opbevaring med en skænk

Skænken er en klassiker i stuen og med god grund. Opbevaringsplads kan man ikke få for meget af, og når møblet samtidig pynter i indretningen, er det ren win-win.

Det gode ved en skænk er, at du altid vil kunne finde én, der passer til behovet hjemme hos dig. Skænke fås nemlig i et væld af varianter – lave, høje, brede, smalle, i træ eller malet, med skuffer, låger, hylder eller en kombination.

Udtrykket i stuen bliver også forskelligt alt afhængig af, om du vælger at hænge skænken op på væggen eller lader den stå på ben. Har du brug for ekstra opbevaringsplads, er en høj skænk eller den todelte version med overskab hen over skænken en rigtig god idé.

Er du i tvivl om, hvilken skænk, der passer bedst til dit hjem og dine behov, er du altid velkommen til at spørge os til råds i din lokale HJEMME HOS

Vitriner til dine smukkeste genstande

Der er intet som vitrineskabe, når det kommer til at vise udvalgte genstande frem, hvad enten det er arvestellet, design, kunsthåndværk, personlige rejseminder eller noget helt femte. Ruderne i lågerne giver frit udsyn til tingene samtidig med, du undgår at skulle støve af hele tiden.

Skal der være ekstra fokus på tingene i dit vitrineskab, så skal du have et med indbygget lys. Så får du samtidig en ekstra, hyggelig lyskilde i hjemmet. Det oplyste vitrineskab har også en helt særlig effekt, som du kan lege med i din indretning. Mørke hjørner forvandles hurtigt med et vitrineskab med lys.

En god regel er at gå efter kvalitet, når du skal købe vitrineskab. Det skal kunne holde til at blive flyttet rundt – og eventuelt gå i arv. Om du skal vælge et stort eller lille skab, i klassisk eller moderne stil, afhænger helt af dine behov og præferencer. Og ikke mindst pladsen hjemme hos dig.

Det er også et par andre ting, der er værd at undersøge, inden du køber. Har vitrinen fx flytbare hylder, hvis du får brug for det? Kan lågerne åbnes uafhængigt af hinanden, eller skal man åbne den ene låge, før man kan åbne den anden? Hvordan er glasset monteret – kan man skifte ruderne enkeltvis, eller er lågen ét stort stykke glas, der er svært at skifte, hvis uheldet er ude? Kravene til et vitrineskab vil være forskellige alt afhængig af, hvad du skal bruge vitrinen til og i hvilket rum, den skal stå.

Kombinér de åbne og lukkede rum

Heldigvis behøver du ikke vælge mellem enten en lukket skænk, en vitrine eller en reol med åbne hylder. Der findes et væld af hybrider, hvor du får det bedste fra alle verdener.

Flere af vores serier – fx Mistral og Edge by Hammel – kan sammensættes, kombineres og tilpasses præcis, så de passer ind hjemme hos dig.