Møbelpleje – smukke møbler i årevis

Nye stuemøbler er noget helt særligt. Det samme er møbler, der over en årrække er blevet smukt patineret. Både nye og gamle møbler har sin charme, og begge dele fortæller en historie om dig og dit hjem. Uanset alderen på dine møbler hjemme hos dig, har smukke møbler altid god møbelpleje som fundament. Men hvordan vedligeholder og plejer man sine møbler optimalt? Læs hvordan og hvorfor det betaler sig at investere i tilbehør til dine møbler.

God møbelpleje betaler sig

Nøglen til smukke møbler i årevis er regelmæssig vedligeholdelse og pleje med de rigtige produkter. God møbelpleje betaler sig heldigvis hurtigt. Er du for eksempel typen, der elsker design og skifter dine stuemøbler eller stue opbevaring ud ofte, så sælger du sikkert dine gamle møbler. Og jo pænere møblerne er, jo mere kan du få for dem – og jo mere har du til at købe nye møbler til stuen. At investere i pleje som naturligt tilbehør til dine møbler er derfor en god investering på sigt. Det er en relativt lille investering af tid og penge, det kræver for at holde dine møbler pæne overalt i hjemmet - uanset om det drejer sig om stuemøbler, værelsesmøbler eller spisestuemøbler.

Møbelpleje er det bedste tilbehør til dine møbler

Der er mange fordele ved at pleje og vedligeholde dine møbler. Du kan undgå skader og unødig slid med det rigtige tilbehør til dine møbler. Plejeprodukter specielt beregnet til det materiale, som møblet er lavet af, giver langt de bedste resultater. Spisestuemøbler – såsom spisestuestole, vitriner eller anden spisestueopbevaring – kræver helt anden pleje, end stuemøbler eller værelsesmøbler, såsom lædersofaer eller modulsofaer i stof. 

Det er derfor rigtig fornuftigt at have et godt fundament af møbelpleje i huset. Har du plejeprodukter til træ, læder og tekstil, er du godt dækket ind.

Tilbehør til spisestuemøbler og møbler af træ

Træmøbler er en klassiker i kategorien spisestuemøbler. Spiseborde og spisestuestole samt opbevaring såsom skænke og reoler – som man også ser i stueopbevaring – er ofte lavet af træ og med god grund. Træ er et særdeles holdbart materiale, der har en smuk, levende overflade. En overflade, der kun bliver smukkere med årene – hvis den plejes optimalt, vel at mærke. Guardian laver højkvalitets tilbehør til møbler, og de har nogle skønne produkter til pleje af ubehandlede træmøbler, bl.a. denne trærens og træolie.

Trærens bruges både til at rense og pleje overfladen på dine ubehandlede træmøbler. Trærens er sæbebaseret og mætter træet i dybden, så overfladen bliver vandskyende. På den måde vil væske og fedt ikke trænge ind og lave pletter på samme måde, som hvis træet er ubehandlet. Plejer du jævnligt dine spisestuemøbler og stuemøbler af træ, kan du opnå en meget pletresistent og smuk overflade – uden rander og misfarvninger. Træolie mætter på samme måde dine træmøblers overflade, men renser ikke. Derimod kan du ændre farven på træet med træolie, for eksempel lysne træet med en hvidpigmenteret træolie.

Ved spisestuemøbler sammensat af flere materialer – som mange spisestuestole, hvor sædet er betrukket med stof eller læder – skal man være opmærksom på, at sædet måske skal plejes oftere end stellet. Eller omvendt, alt afhængig af materiale. Spisestuestole er udsat for lidt af hvert, og uden den rigtige pleje er de sårbare overfor pletter og skader. Samtidig er der ingen tvivl om, at flotte spisestuestole er afgørende for looket i spisestuen. Resten af dine spisestuemøbler er måske i tip top stand, men er dine spisestuestole plettede og grimme, er det næsten det eneste, man lægger mærke til.

Er dine gamle spisestuemøbler omvendt velholdte og med en flot patina, kan du med fordel sætte vintage spisestuestole sammen med et splinternyt spisebord. Kontrasten mellem gammelt og nyt kan fremhæve det bedste ved begge dele. Samtidig skaber du en personlig og unik stil i spisestuen, som du kan tilpasse og kombinere i det uendelige.

Pleje af stuemøbler, værelsesmøbler og opbevaring i stuen

Sofaen er en klassiker, når det kommer til stuemøbler og værelsesmøbler. Både lædersofaer og stofsofaer kræver regelmæssig pleje. Med et læderplejesæt kan du holde læderet på din sofa rent og mættet, så du undgår sprækker, pletter og skader. Til stofsofaer og typiske værelsesmøbler som sovesofaer, er en imprægneringsspray til tekstil det bedste tilbehør. Når du sprayer med en imprægneringsspray, opnår du en beskyttende hinde på stoffet, så sofaen bliver væskeafvisende og knap så modtagelig for pletter.  

Pleje af skænke, reolsystemer og andet opbevaring i stuen afhænger fuldstændig af det materiale, møblet er lavet af. Mange møbler til opbevaring i stuen er lavet af kompositmaterialer, der ikke er særligt plejekrævende. Ligesom med opbevaring i stuen, er værelsesmøbler såsom kommoder og natborde også ofte lavet af hårdføre materialer, der kan tåle lidt af hvert. Uanset hvad er det altid en god idé at have styr på, hvordan dine stue- og værelsesmøbler skal plejes. Er du i tvivl, så spørg din forhandler. Hjemme Hos os er vi godt klædt på til alle typer af spørgsmål om møbelpleje – og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.