FRAGT 399,- | GRATIS FRAGT VED KØB OVER 1500,-

 

Tendenser 2019

– Stof, jordnære farver og organiske former. Efter vi har boltret os i pangfarver fra hele paletten i de seneste år, kommer der nu mere ro på farverne i indretningen. Vi skal over i det bløde, jordnære og organiske når det kommer til vores møbler. Bløde lækre stoffer på vores sofaer og lænestole fremfor læder, tyngde i møblerne og elementer af sarte men varme pasteller.  Farver og former der giver os ro, lader os op og forankrer os i en hektisk hverdag. 

 

Stof overhaler læder

I mange år har det været læder, vi danskere har foretrukket til vores sofaer og lænestole. Læder kan nemlig noget særligt i forhold til møblers slidstyrke og modstandsdygtighed overfor pletter. Derfor har læder traditionelt været den bedste investering på den lange bane, uanset om det er på sofaer eller lænestole. Men nu er stof trukket godt ud i overhalingsbanen grundet de seneste års fokus på udviklingen af lækre og slidstærke møbelstoffer.

Med udviklingen har vi nemlig fået et bredt udvalg af skønne stoffer i forskellige kvaliteter og farver, der giver en større kreativ frihed til at indrette hjemmet lige som man vil – om det så er minimalistisk, vovet eller klassisk – men fremfor alt unikt og personligt. Stof er nu blevet et lige så fornuftigt valg som læder til sofaer og lænestole. Både på grund af den ofte noget lavere pris og den forøgede slidstyrke. Men også fordi stof giver et større kreativt råderum, når det kommer til at eksperimentere med stilen i hjemmet. Hvis du er den nysgerrige og legende type i forhold til din indretning, gør stof det muligt at skifte looket på dine møbler lidt oftere.


 


Living Room Country

Jordnære farver og bløde pasteller

Efter en lang periode med fuld skrald på hele farvepaletten på både møbler og vægge, skruer vi en anelse ned og dypper penslen i den jordnære ende af farveskalaen. Vi snakker varme nuancer af ’greige’, hvor den beige dominerer mere end den grå. Og de brune jordfarver vender tilbage, både på væggene og på vores sofaer og lænestole. Ikke på den tunge 70’er måde, men i lysere, bløde og beroligende nuancer.

De åbne, afdæmpede jordfarver skaber lethed og ro i hjemmet efter en periode med masser af livlige statement farver på vores møbler. De bløde farver ses nu på sofaer og lænestole, der ikke længere skal være sorte eller mørkegrå. Varme pasteller i nuancer af rosa, syren og limegrøn giver et strejf af solskin og lethed, uden vi mister jordforbindelsen.

Den jordnære tendens smitter også af på selve formen af vores møbler, hvor vi i 2019 ser de lidt tungere møbler udfordre de mere spinkle og elegante møbler, vi ellers sværger til her i Norden. Det er dog ikke nødvendigt at gå all in på tunge møbler hele vejen rundt. Lette og spinkle elementer i indretningen kombineret med tungere sofaer, lænestole eller borde danner en fin kontrast og fremhæver det bedste ved begge dele.

image

Kontrast med blokfarver

Er du typen, der elsker de kraftige pangfarver, vi har boltret os i de seneste år, så kan du glæde dig over, at tendensen ikke er helt død. Flere steder ser vi, hvordan den bevidste brug af en enkelt, stærk kontrastfarve midt i alt det afdæmpede – en blok af farve på væggen eller på et enkelt udvalgt møbel – giver ekstra dynamik. Og samtidig udstråler mod og personlighed.

Der er ingen regler for kontrasten, og en udfordrende disharmoni mellem farverne er ikke faux pas i denne sammenhæng. Det er derfor kun din fantasi, der sætter grænserne, når det kommer til at lege med blokfarver og kontraster på vægge, sofaer, lænestole eller tilbehør. Igen er stof et oplagt materiale at eksperimentere med, uanset om du vælger at investere i en gul sofa eller et sæt røde lænestole.

image

Bring tendenserne ind i dit hjem

Fordelen ved tendenserne i 2019 er først og fremmest, at der er tale om klassiske farver, der er langtidsholdbare. Og som skaber ro i en travl hverdag. Vores hjem er vores oase, hvor vi lader op og stresser af, og det understøtter de nye tendenser fuldt ud.

Beslutter du at gå all in, kan du male væggene i lyse nuancer af brun eller de nye solskins-pasteller – om det så er et helt rum eller bare en væg eller to. Du kan også skifte det ellers så populære sofabordssæt ud med et mere solidt et af slagsen med kraftige ben – eller bytte lædersofaen ud med et nyt sofasæt i stof, hvor den ene er beige og den anden er brun. 

Men du behøver naturligvis ikke at skifte alle stuemøblerne ud for at bringe tendenserne ind i dit hjem. Og læder er på ingen måde yt. De naturlige farver, som læder har, passer nemlig fint ind i farvetemaet for 2019. Du kan starte med at snige nogle flere jordfarver ind i din indretning. Male en væg eller to. Eller bringe tyngde og forankring ind med et par runde, solide puffer til benene, når du sidder i lænestolen. Skulle du være så heldig, at du i forvejen har en lys grå lænestol eller sofa, er det let at kombinere med et par nye, solide siddemøbler i brun eller beige – eller med en sofa i en modig kontrast som knaldgul eller stærk blå.

Vi hilser tendenserne velkommen Hjemme Hos os. Og vi står klar til at rådgive dig om de mange lækre møbelstoffer og farver, du kan vælge imellem.